+31 (0)45 5271606

Lijnen, weer lijnen en nog eens lijnen

Lijnen, weer lijnen en nog eens lijnen

Als kind werd ik steeds molliger. Hierdoor werd “afvallen” een van de belangrijkste doelen in mijn twenties. Lijnen, lijnen en nog meer lijnen. Soms een complete uithongeringsslag. Ik was wel slank, dat mag gezegd worden, maar wat ik daar allemaal voor moest doen en laten!

Gelukkig werd deze “afwijking” iets minder erg toen ik aan het werk ging. In die tijd werd er alleen doordeweeks gelijnd. In het weekend mocht ik van mezelf de teugels wat laten vieren. En wat vond ik die vrouwen “aandachtvragers” die  het over de lijn hadden terwijl ze  zelf zo slank waren! Dat ik zelf ook tot die groep behoorde vernam ik pas later uit de verhalen van mijn toenmalige collega’s. Wat baalden zij van mijn gepassioneerde lijngedrag. Ik was immers ook zo’n slanke den!

Raar, want  zo voelde het destijds helemaal niet. Ik  voelde me een enorme dikke trom.

Toen ik 30 jaar geleden trouwde woog ik 63,5 kg bij een lengte van 1.77 mtr. Niet te zwaar, maar dat weet ik nu met mijn huidige kennis en levenservaring.

Pas toen ik de eerste keer zwanger was is dit aspect van mijn leven veranderd. De kilootjes kwamen en bleven. Ook na een tweede en derde bevalling. Natuurlijk weet ik hoe dat kwam. Maar op de een of andere manier was het niet meer het belangrijkste in mijn leven. Door eigen ervaring doorgegroeid, letterlijk en figuurlijk!

Sinds 2010 heb ik mijn eigen damesmodezaak  voor vrouwen met een maatje meer. Nooit eerder heb ik zoveel verhalen gehoord over afvallen en lijnen! Dagelijks  hoor ik de verhalen van mijn klanten over maagverkleining, maagbandjes, maagsleeves en maag bypasses. En al die bijzondere namen van de verschillende soorten dieet. Zonder het zelf te hebben ondergaan ben ik gewoonweg een inhoudsdeskundige geworden door al die enge verhalen, bbbbrrrrrr.

Maar voor mij blijft het bij de theorie, want nu ik echt boven het gemiddelde weeg ervaar ik het eigenlijk zelf niet zozeer als een probleem.  Ik voel me gezond en probeer dat te blijven. Daarmee is mijn “lijn” een gezondheidsitem geworden.

Ik ga iedere week fitnessen. Daar voel ik of ik nog steeds beweeglijk ben. De conditie peil ik door te fietsen. Weliswaar met trapondersteuning, maar toch! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »